Home

Hallo, welkom op mijn portfolio website!

Je kunt op deze website het een en ander zien van de disciplines die ik beoefen.
Ik hou mij vooral bezig met webdesign maar ben daarnaast ook bezig met o.a. multimedia, fotografie en het maken van (papier-maché-) objecten. Een selectie van mijn werk kun je aanschouwen op deze website.

Curriculum Vitae


• Personalia
Naam: Carola de Poel Carola de Poel
Woonplaats: Groningen
Geboortedatum: 20 april 1966
Nationaliteit: Nederlands
E-mail:
Website: www.depoel-webdesign.nl
• Opleiding
2001 Frank Mohr Instituut Groningen International Training Program
  HBO niveau 2 x 4 1/2 maand
  Hoofdvak 1e periode: Webdesign
  Bijvak: Digital Prepress and Illustration
  Programma's: Dreamweaver
    Flash
    Fireworks
    Photoshop
    Illustrator
    QuarkXPress
 
  Hoofdvak 2e periode: Time Based Media (3D-animatie)
  Programma's Maya (Alias wavefront)
    Premiere
    Cooledit
1989 - 1992 Academie Minerva Groningen HBO (kunstacademie)
1985 - 1988 Middelbaar Middenstands Onderwijs MBO (specialisatie: textiel)
• Werkervaring
2005 - 2015 In maart 2005 gestart als zelfstandig ondernemer met de eenmanszaak De Poel Webdesign.
2005 Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan diverse websites (als freelancer) voor voormalig webdesignbedrijf Smeets & Graas.
2004 - 2011 Het ontwerpen en produceren van een database gestuurde educatieve website & intranet voor de afdeling Educatie van het Groninger Museum. (inclusief Content Management Systeem).
www.educatie-groningermuseum.nl (niet meer in gebruik)
2004 - 2005 Het produceren van een educatieve/interactieve cd-rom ('Kleurrijk geploegd') over kunstenaarsvereniging De Ploeg voor de onderbouw van basisscholen voor het Groninger Museum
  Werkzaamheden: Ontwerp & technische realisatie
    Geprogrammeerd in Flash MX
2004 Drie maanden lang 2 dagen in de week gewerkt (stage) bij Anchormen Interactive Solutions om werkervaring op te doen. Vooral designs gemaakt en bezig geweest met het omzetten van een design naar xhtml en css.
2002 - 2003 Het produceren van een educatieve/interactieve cd-rom ('Een schilderachtige ontmoeting') over kunstenaarsvereniging De Ploeg voor groep 7 & 8 van basisscholen voor het Groninger Museum.
  Werkzaamheden: Ontwerp & technische realisatie
    Geprogrammeerd in Flash MX
2001 - 2015 Het maken van diverse websites. Zie portfolio.
2001 - 2015 Oplossen van hard- en software problemen bij tientallen mensen plus het geven van computerles.
1999 - 2004 Het geven van diverse cursussen en workshops op creatief gebied.
2000 Begeleiden van een zelfhulpgroep voor vrouwen met eetstoornissen (13 bijeenkomsten) bij Vrouwencentrum Gaia te Groningen
1994 - 2000 Galeriemedewerker Stichting Kunsthuis de Permanente
  Werkzaamheden: Galeriediensten draaien
    Maken van nieuwsbrieven / catalogi
    Fotograferen van kunstwerken
    Computeronderhoud
1999 - 2000 Galeriemedewerker bij Kunstproeverij Erika Stulp te Groningen
1989 - 1992 Diverse serveer- en schoonmaakbaantjes bij cafe's en restaurants om mijn studie te bekostigen.
1988 - 1989 Zelfstandig verkoopster bij ART, kledingwinkel te Groningen,
• Cursussen / Trainingen
2002 Cursus 3DMax versie 2.5 (3D-animatie) bij het Kunstencentrum te Groningen
2001 Cursus 'HTML' (Hyper Text Markup Language) bij Stichting Stiel te Groningen.
2001 Training in het begeleiden van zelfhulpgroepen (duur één week) bij Vrouwencentrum Gaia te Groningen.
1999 - 2000 Kunstenaarstraject (half jaar durend traject voor beeldend kunstenaars) bij Stichting Kunsthuis de Permanente te Groningen
1998 Creatieve handvaardigheid (jaaropleiding) bij het Kunstencentrum te Groningen
1988 - 2015 Talloze cursussen op creatief, sportief en ander gebied.
• Nevenactiviteiten
2004 - 2011 Het geven van webdesign en flash lessen aan individuele leerlingen.
2003 - 2004 Het geven van computerles op een Iederwijsschool in Uffelte .
1996 - 2011 Het exposeren van papier-maché objecten, zeefdrukken en foto's bij diverse galerieën en op kunstmarkten.
• Vrijetijdsbesteding
  Sporten
  Fotograferen
  Computeren
  Ruimtelijke objecten maken
  Lezen
• Overige informatie
  In bezit van goede kennis van soft- en hardware.
  In staat zelf computers te assembleren en te configureren.


Webdesign

Ik hou me sinds 2001 bezig met webdesign. Eerst heb ik een HTML (HyperText Markup Language) cursus gevolgd (voornamelijk zelfstudie). HTML is de code om webpagina's te schrijven. Vervolgens heb ik de studie 'International Training Program' gevolgd bij het Frank Mohr Instituut in Groningen. De eerste periode van 4 1/2 maand volgde ik webdesign lessen. Als afstudeerproject heb ik een interactief spel gemaakt in Flash (De stad als labyrint).
De tweede periode van 4 1/2 maand volgde ik de opleiding Time Based Media (3d-animatie). Ik werkte met de software Maya van Autodesk. Mijn afstudeerfilm 'The Dream' vind je onder de knop Multimedia.

Vrijwel direct na de afronding van mijn studie werd ik gevraagd door het Groninger Museum om een educatieve/interactieve cd-rom voor gebruik in het basisonderwijs (bovenbouw) te maken over Kunstenaarsvereniging De Ploeg. Twee jaar later volgde de tweede cd-rom voor de onderbouw (en een educatieve website). Beide cd-roms zijn samen met twee andere mensen tot stand gekomen. Geertje de Groot is verantwoordelijk voor het idee en concept en heeft grotendeels de inhoudelijke kant bepaald. Douwe Bloot tekende voor de animaties. Zelf heb ik het ontwerp & de technische realisatie voor mijn rekening genomen, maar heb ook inhoudelijk veel meegedacht en toegevoegd. Beide cd-roms zijn geprogrammeerd in het programma Flash MX.

Begin maart 2005 ben ik gestart met mijn eigen webdesignbedrijf De Poel Webdesign. Bij De Poel Webdesign kun je terecht voor o.a. statische en database gestuurde website's incl. een op maat gemaakt en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS), flash-animaties & multimedia produkties. Ook de aanvraag van een domeinnaam en de hosting van je website kan geregeld worden.

Ik heb passie voor mijn vak en denk graag met je mee. Ik heb ervaring met het maken van elementen die een website iets extra's geven. Zoals een flashanimatie, e-card, diashow, interactieve plattegrond, weblog, videoblog, gastenboek, sitemap of video/mp3-speler.

In overleg wordt bepaald wat de beste opties voor je zijn. De wensen betreffende een website of ander project worden in een persoonlijk gesprek doorgenomen en daarna zal je een offerte toegestuurd krijgen. Tijdens de bouw van een website kun je te allen tijde meekijken op internet en desgewenst tijdig bijsturen.

ContentXpress van De Poel Webdesign geeft je de ruimte.

Wil je zelf je website onderhouden, snel aanpassen of uitbreiden? De Poel Webdesign ontwikkelde hiervoor ContentXpress, een Content Management Systeem (CMS). Hiermee kun je zelf categorieën, knoppen, pagina's, nieuws, foto's, links en bestanden aan je website toevoegen. Zonder specialistische kennis!

ContentXpress is eenvoudig te bedienen. Vanaf elke computer ter wereld met internettoegang kun je inloggen om aan je website te werken. Voor het invoeren van teksten wordt gebruik gemaakt van een redelijk uitgebreide teksteditor die in het CMS is ingebouwd. Dit CMS werkt zowel op pc, linux als macintosh. ContentXpress is uit te breiden met nieuwe opties als je een oplossing op maat nodig hebt. Deze flexibiliteit is een groot voordeel ten opzichte van veel andere CMS-en waar moeilijk van de standaardopties afgeweken kan worden en waar je soms beperkt wordt in de vormgeving van je website.

Wil je zelf juist weinig aan onderhoud op je website doen? Een standaard website zonder CMS is vanzelfsprekend ook mogelijk. Wanneer de content op je website niet regelmatig ververst hoeft te worden is het wellicht voordelig om een statische website te nemen. Voor het updaten van de website kun je een onderhoudscontract afsluiten voor een bepaald aantal uren, of je kunt per uur betalen (€ 40,- per uur excl. btw) wanneer een update nodig is.

Carola de Poel van De Poel Webdesign vindt het een uitdaging om jouw wensen voor een website te realiseren.

Hieronder zie je een lijst met websites die ik in de loop der tijd heb gebouwd. Klik op de thumbnail om naar de bijbehorende website te gaan, de website opent in een nieuw browservenster.


Multimedia

Multimediatours

Voor het Groninger Museum, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en Kasteel/Museum De Menkemaborg in Uithuizen verzorgt De Poel Webdesign de multimediatours die bezoekers in het museum via een speciaal apparaatje achtergrond informatie geven over de exposities en/of collectie. De Poel Webdesign zet de aangeleverde content om naar een nieuw bestandsformaat en verwerkt ze vervolgens in Adobe Flash tot filmpjes die op de multimediatour apparaten kunnen worden vertoond.
Zie ook: http://boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/591/multimediatour en www.boijmans.nl/nl/116/nieuwsbrief/newsletteritem/267

Multimedia produkties

In opdracht van het Groninger Museum heb ik o.a. het ontwerp en de technische realisatie van twee interactieve cd-roms over kunstenaarsvereniging De Ploeg gerealiseerd. De cd-roms worden op scholen gebruikt als educatiemateriaal.
'Kleurrijk geploegd' is voor leerlingen vanaf 4 jaar oud.
'Een schilderachtige ontmoeting' is voor leerlingen vanaf 9 jaar oud.
Deze twee cd-roms zullen binnenkort aangepast worden zodat ze geschikt worden voor gebruik op internet (website Groninger Museum) en digibords van scholen.
Een voorlopige versie van Kleurrijk geploegd staat online en kan reeds bekeken worden.

Een tekenprogramma wat ik heb geprogrammeerd voor de cd-rom 'Kleurrijk geploegd' kun je hier zien en uitproberen.
Een aantal screenshots van beide cd-roms zie je onderaan deze pagina.
Meer screenshots van de cd-roms kun je bekijken op
http://www.depoel-webdesign.nl/portfolio/multimedia

Voor de expositie van 'Professor van Giffen en het geheim van de wierden' heb ik in opdracht van het Groninger Museum het menu, een intro, de structuur en een spel gemaakt voor een educatieve dvd voor het VMBO. Negen (oud-) kunstacademie studenten leverden allen een animatie.

Arjo Passchier maakte voor de afdeling educatie een cd-rom met video's gemaakt tijdens rondleidingen en workshops in het museum. Ik heb vervolgens de structuur en het menu van deze cd-rom gemaakt.

In opdracht van Biblionet (een overkoepelende organisatie voor bibliotheken in de Noordelijke provincies) heb ik flashanimaties gemaakt voor de website Lezen zonder Grenzen. Het doel was de website speelser en toegankelijker te maken voor jongeren. Er mocht niet veel interactiviteit in de filmpjes zitten om de leerlingen niet te veel af te leiden. De website bestaat uit een nederlands- en duitstalige gedeelte en bestaat uit 6 thema's. Een aantal thema's zijn verschillend aan de duitse en nederlandse kant en dus moesten daar ook weer andere animaties voor gemaakt worden. Voor elk thema is er een langwerpig liggend en een staand filmpje.

De stad als labyrint

In 2001 heb ik een webdesign opleiding gevolgd aan het Frank Mohr Instituut te Groningen. Als afstudeerproject heb ik een interactief spel geprogrammeerd in Flash MX. Dit spel met de naam 'De stad als labyrint' vind je hier. Er opent een nieuw browservenster.

3D-animatie

Onderstaande 3D-animatie heb ik gemaakt als afstudeeropdracht voor de studie TBM (Time Based Media) onderdeel van het International Training Program aan het Frank Mohr Instituut te Groningen. De animatie is gemaakt met behulp van het 3d programma Maya van Autodesk (eerder Alias Wavefront). Klik hier om losse afbeeldingen uit de 3d-animatie bekijken.Get Flash to see this player. 

Intro Schilderachtige ontmoeting Interface Schilderachtige ontmoeting
Intro 'Schilderachtige ontmoeting'. Interface 'Schilderachtige ontmoeting'.
Intro Kleurrijk geploegd 'Kleurrijk geploegd'
Intro 'Kleurrijk geploegd'. Diashow Groninger Museum.


Portfolio

Van 1989 tot 1992 heb ik gestudeerd aan Kunstacademie Minerva in Groningen. Een jaar daarvoor begon ik met een teken- en schildercursus bij Het Kunstencentrum in Groningen. Ik leerde er o.a. (model-)tekenen, zeefdrukken etc.. Met vier vrienden die reeds studeerden aan de kunstacademie hadden we regelmatig modeltekensessies waarbij we om beurten model stonden. Ik merkte dat ik het erg prettig vond om creatief bezig te zijn en heb toen een succesvolle poging ondernomen om toegelaten te worden op Academie Minerva. Door langdurige ziekte moest ik tijdens het derde jaar afhaken. In de jaren daarna heb ik lang bij galerie 'Kunsthuis de Permanente' gewerkt als vrijwilliger en exposeerde daar met papier-maché objecten en foto's. Later ging ik nog bij de galerie van Erika Stulp werken. Hieronder vind je foto's van een aantal zeefdrukken, papier-maché en andere objecten. Klik op de 'thumbnails' om de grote foto te zien. Vervolgens kun met je pijltjestoetsen (links en rechts) door de foto's navigeren.

Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten
Zeefdrukken, papier-maché en andere objectenZeefdrukken, papier-maché en andere objecten

Fotografie

Fotograferen is één van mijn favoriete bezigheden. Deze website is qua ontwerp (grootte) niet zo geschikt om foto's op een mooie manier te tonen en dus zal ik in de toekomst een speciale website bouwen voor dit doel. Op dit moment kun je via onderstaande link diverse fotoalbums bekijken.

  1. http://www.lapuella.nl

Contact informatie


Bedrijfsnaam: De Poel Webdesign
Contactpersoon: Carola de Poel
Bezoekadres: Pioenstraat 185 E (hoek Asterstraat)
9713 XZ
Woonplaats Groningen
Telefoon: +31 (0)50-7119071 of +31 (0)50-3143823
Mobiel: +31 (0)6-43091370
KvK Groningen: 02088587
BTW nummer NL1001.07.540.B.01
Postbank 3957493
E-mail:
Website: http://www.depoel-webdesign.nl


Kantoorruimte De Poel Webdesign

Sinds 1 mei 2007 heb ik voor mijn bedrijf De Poel Webdesign de beschikking over een bedrijfsruimte aan de Pioenstraat 185e in de Oosterparkwijk in Groningen. In het pand van SAS28 (een kunstenaarscollectief) kwam een atelierruimte vrij die omgebouwd is tot kantoorruimte.
Er is ruim de gelegenheid tot parkeren in de Pioenstraat (hoek Asterstraat) en per bus (lijn 8 Hoogkerk) is het pand ook goed te bereiken, de bushalte is naast het pand.
Klik hier voor een plattegrond (zie rode pijl) of bekijk de routebeschrijving via Google maps.